En wat is daarop uw antwoord?

WatIsDaaropNieuw
Titel: En wat is daarop uw antwoord?
Uitgever: Leonon Media
ISBN10: 9071501744 (E-book)
ISBN13: 9789071501746 (E-book)
Prijs: € 6,99 (Dit is de prijs voor het E-book)
Verschijningsdatum: maart 2013

De achterflaptekst
In 60 columns geeft trouwambtenaar Trenke Riksten-Unsworth een kijkje achter de schermen van haar erebaan.
Ze beschrijft wat ze meemaakt: van kennismakingsgesprekken tot blunders, van trouwredenen tot prachtige liefdesverhalen, van aanzoeken tot bijzondere ceremonies en alles daar tussenin.
De columns zijn verrassend, grappig, ontroerend en tussen de regels door zeer informatief.
Inspirerend voor verloofden en erg leuk om te lezen, óók als je pasgetrouwd, trouwambtenaar of gewoon dol op columns bent!


Een voorbeeldcolumn

Mañana
De aanstaanden hadden de relaxte instelling “mañana”: waarom vandaag doen, wat je tot morgen uit kunt stellen. Toen ze er een maand voor hun huwelijk achterkwamen dat ze nog niet één gast hadden uitgenodigd en dat de feestlocatie die ze wilden niet beschikbaar was, besloten ze om de bruiloftsdag een paar maanden uit te stellen.
Een paar weken voor de nieuwe huwelijksdatum maakte ik kennis met hen. Ze vertelden dat ze het orgel van het kerkje, waar de voltrekking zou plaatsvinden, hadden afgehuurd. Een organist die de Bruidsmars live zou spelen moesten ze nog regelen. Nadere details over verdere muziek, en de redenen waarom ze juist met elkáár wilden trouwen, zouden mij nog gemaild worden.
Twee dagen voor de voltrekking belde ik het stel, want ik had nog geen mail ontvangen.

» lees meer

De man zei dat ze hun redenen zelf wel voor zouden lezen. Of de organist geregeld was en welke muziek ze precies wilden wist hij nog niet. Over wat hij en zijn verloofde zouden zeggen en de overige informatie zouden ze nog een bericht sturen. Dat deden ze, midden in de nacht.
Ze waren te laat voor het regelen van een organist en hadden de Bruidsmars maar van internet gedownload. Of er een lied tijdens het zetten van de handtekeningen gedraaid moest worden, of aan het eind van de plechtigheid, dat wisten ze nog niet. Dit laatste detail werd me de avond voor de voltrekking nog gestuurd.
Er waren meer dingen die het stel laat regelde. Zo was de jurk van de bruid een week voor het huwelijk klaar, die van hun dochtertje drie dagen ervoor en zijn pak twee dagen. Ook zijn schoenen had hij pas twee dagen voor de trouwdatum. De ringen kwamen op het laatst per expresse binnen en een bruidsboeket werd op het nippertje besteld.
Op hun trouwdag kwam het bruidspaar te laat. Dat kwam goed uit, want daardoor konden de corsages, die ook laat arriveerden, nog opgespeld worden. De bruid was haar speech vergeten, maar die had ik ook op papier. Alle muziek was te zacht gedownload en daardoor nauwelijks hoorbaar. Dat was niet zo erg, want: er hing een heel relaxte sfeer!

» lees minder


Recensies
Lees voor de meningen van lezers de reviews op diverse sites, zoals bijvoorbeeld  Bol.com.

Een mooie recensie op de website De Leestafel.