Gejat?!

Titel: Gejat!
Uitgever: Droomvallei
Illustraties: Chantal Dingjan
ISBN10: 9491886560
ISBN13: 9789491886560
Prijs: € 14,95
Verschijningsdatum: januari 2017
Aantal pagina’s: 48 (volledig geïllustreerd, full-colour, harde kaft)

 

Een spannend boek op AVI E3 niveau. In dit boek staan in verhouding heel veel tekeningen bij weinig tekst, waardoor het gemakkelijk te lezen is.

 

De achterflaptekst

Suus gaat met Jil naar haar oma.

Die zegt dat haar trouwring gejat is.

Maar klopt dat wel?
De oma van Suus vergeet heel veel.

Ze is de ring dus vast kwijt.

Suus en Jil gaan op zoek naar de ring.

Ze zoeken in alle hoeken en gaten

van de kamer van oma.

Ze vinden hem niet.

Zou het dan toch waar zijn wat oma zegt?

Zou de ring gejat zijn?

Suus bedenkt een plan om te kijken of oma gelijk heeft.

Vindt ze de dief?

 

Nog een tekening uit het boek, waarop Suus kijkt of de ring in het kistje zit waar oma hem altijd heeft, maar dat is niet zo.

kinderboek schets

 

Recensies
Op de site van Only By Me staat een prachtige recensie. Ons boek wordt een pareltje genoemd en er zijn veel complimenten voor zowel de illustraties als de tekst.
Ook op de sites van Thuisleven, de Leestafel en De blije boekenwurm staan positieve recensies.

Biblion:
Suus en haar vriendinnetje Jil gaan naar oma. Oma vertelt dat haar trouwring is gestolen. Maar is dat ook echt zo, want oma vergeet ook wel eens waar ze haar spullen laat. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken wie de ring gestolen heeft. Een verhaal geschreven op niveau AVI-E3, met gebruik van korte zinnen die steeds met een hoofdletter beginnen en met veel dialogen. Het verhaal is in zes korte hoofdstukken verdeeld. De illustraties hebben veel weg van computeranimaties en geven door wat stereotiepe afbeeldingen (oma met knotje en half brilletje) een eenvoudig beeld van het verhaal. De tekst is in de illustratie gezet, waarbij de achtergrond, zoals het behang, op beide pagina’s staat en de tekst soms wat lastiger te lezen is. De ontknoping van het verhaal – het vergeven van de diefstal en aanbieden van hulp aan de dief – vraagt om een nader gesprek. Een aardig verhaal voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar.