Mispoes

Titel: Mispoes
UitgeverEigenzinnig
IllustratiesFrancien van Lang
ISBN10: 9491777181
ISBN13: 9789491777189
Prijs: € 8,95
Verschijningsdatum: juni 2014
Aantal pagina’s: 34 (rijk geïllustreerd met zwartwit tekeningen)

Een ontroerend en klein beetje spannend verhaal op AVI M5 niveau. Het is zo geschreven dat kinderen die nog niet in groep vijf zitten maar wel al op AVI M5 niveau lezen het ook al leuk kunnen vinden, zonder dat het té spannend is. Ook kinderen die wat minder snel op AVI M5 niveau lezen kunnen dit verhaal lezen. Het verhaaltje is niet al te lang en is in een groot letterpuntstype gedrukt, met heel veel tekeningen erbij.

De achterflaptekst
De vader en moeder van Tim maken de laatste tijd vaak ruzie. Vooral zijn moeder doet niet erg lief. Tim is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn poes Doerak biedt hem troost. Maar dan raakt zijn poes ook nog  eens kwijt

Een mooie tekening uit het boek van Tim met Doerak op schoot:

Mispoes-tekening

Recensies
Biblion:
Tim woont samen met zijn vader en moeder en zijn poes Doerak in een huis. De moeder van Tim maakt de laatste twee maanden heel veel ruzie. Dan schreeuwt ze heel hard. Tim vindt dat erg vervelend. Hij praat erover met zijn vriendje Bas. Bas zijn ouders zijn gescheiden en maakten vroeger ook altijd ruzie. Op een dag willen de papa en mama met Tim praten. Zullen ze nu vertellen dat ze gaan scheiden, of is er toch iets anders aan de hand? Een kort verhaal met een mooie ontknoping. Voor veel kinderen zal dit dilemma herkenbaar zijn. Ouders die ruzie maken en gaan scheiden komen tegenwoordig vaak voor. De schrijfster heeft de spanningsboog goed uitgewerkt en een originele plot verzonnen. Het verhaal is in een groter lettertype gedrukt, waardoor het leesproces voor jongere lezers vergemakkelijkt wordt, AVI-M5. Met veel aquarellen in grijstinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Op de sites van Leestafel en Boekenmening staan ook mooie recensies.