Een rijdend vakantiehuis

Titel: Een rijdend vakantiehuis
UitgeverDroomvallei
IllustratiesBianca Jonker
ISBN10: 9491886118
ISBN13: 9789491886119
Prijs: € 14,50
Verschijningsdatum: juni 2014
Aantal pagina’s: 48 (volledig geïllustreerd, full-colour)

Een prachtig prenten- én doe-boek met harde kaft! Voor kinderen van ongeveer vier tot en met zes jaar.

Achterflaptekst
Thijs zijn vader en moeder laten hem een caravan zien. Zijn vader vertelt dat het een rijdend huis is, dat ze meenemen als ze op vakantie gaan. Thijs wordt heel boos. Hij wil thuis blijven, en bij zijn vrienden. En wie neemt er nou zijn huisje mee? Niemand toch? Hij besluit het zijn vrienden te vragen. Met Konijn, Vogel, Vlinder en Slak praat hij over waar ze wonen.   Met de realistische en tegelijkertijd fantasievolle illustraties maak je met dit boek een reis door een kleurrijke wereld. Achterin heeft het boek een doe-deel, waar zeer verrassende opdrachten staan waarbij de kinderen als het ware samen met Thijs en de dieren op reis gaan. Zo is niet alleen het verhaal leuk en leerzaam, maar gaan de kinderen met de opdrachten een bijzonder leuk vakantie-avontuur tegemoet! Een aanrader voor alle kinderen, ook voor hen die moeite hebben met reizen, zoals kinderen met heimwee, autisme of ADHD.

Een prachtige voorbeeldpagina uit dit boek:

Een rijdend vakantiehuis-voorbeeldpagina vierkant formaat

Een voorbeeld van een doe-pagina in het boek:

Een rijdend vakantiehuis-voorbeeldpagina doe-deel vierkant formaat

Recensies
Biblion:
Thijs’ vader en moeder willen hem de nieuwe caravan laten zien. Het is een huisje dat ze meenemen op vakantie. Maar Thijs wil helemaal niet op vakantie. Hij blijft liever thuis, bij de dieren die zijn vriendjes zijn. Hij vraagt hen allemaal waar ze wonen en of ze hun huis ook wel eens meenemen. Ze blijken lang niet allemaal een vast huis te hebben, en ze gaan ook wel eens op reis. Misschien moet Thijs toch eens een kijkje in de caravan gaan nemen! Vierkant prentenboek dat op speelse manier kinderen kan helpen die moeite hebben om uit hun vertrouwde omgeving weg te gaan, vanwege ADHD, heimwee of autisme bijvoorbeeld. Thijs krijgt inzichten van zijn dierenvriendjes, maar ook zijn ouders helpen hem door hem stukjes van thuis mee te geven – een lampje, een vertrouwd dekbed. De illustraties in gemengde techniek hebben een dromerige sfeer, goed passend bij de kleine wereld waarin Thijs graag leeft. Achterin het boek staan op een tiental pagina’s eenvoudige opdrachten die kinderen stimuleren hun ogen en oren de kost te geven tijdens de reis en de vakantie. Vanaf ca. 4 jaar.

Er staan mooie recensies op de websites Gaaf voor kinderenLeestafel, Opgroeigids en Juuls boekwinkeltje.

(Er stond ook een recensie op Whoopsieleesie, maar helaas bestaat die website niet meer. In de toekomst zal ik de recensies ook zelf opslaan, zodat ik ze op mijn site kan zetten als de sites eens uit de lucht gaan.)