Tante truus trouwt

  • Titel: Tante Truus trouwt
  • Auteurs: ik schreef dit boek samen met mijn schoonmoeder Maria Riksten-Brouwer
  • Uitgever: Droomvallei
  • Illustraties: Francien van Lang
  • ISBN10: 9491886775
  • ISBN13: 9789491886775
  • Prijs: € 12,95
  • Verschijningsdatum: april 2017
  • Aantal pagina’s: 36 (rijk geïllustreerd, full-colour, harde kaft)
  • Type: Prentenboekgedicht

De achterflaptekst

Piens tante Truus gaat trouwen
met haar lieve vriendin Marjon
Hè? Maar dat zijn toch twee vrouwen?
Ze wist niet dat zoiets kon!

Zo begint het verhalende gedicht dat vertelt over Piens tante Truus, die gaat trouwen met haar vriendin Marjon. Pien leert dat een vrouw niet alleen met een man kan trouwen, maar ook met een vrouw, of een man met een man. Twee vrouwen kunnen ook moeders van een kindje zijn. Pien draagt een mooie jurk en make-up en mag bij de voltrekking de ringen aangeven. Dat valt nog niet mee, want wie geef je welke ring?
‘s Avonds is het feest, met slingers, ijs en taart!
Dit vrolijke, humoristische boek is voor peuters, kleuters én al wat oudere kinderen.

‘Stel: vrouwen houden echt van vrouwen. Of mannen zijn dol op elkaar. En die zouden samen trouwen, dan is dat helemaal niet raar.’
Inderdaad. Daar heb ik niets aan toe te voegen!
Jacques d’Ancona,
theaterrecensent,
presentator


Op de site De blije boekenwurm staat een positieve recensie. In de recensies van De Leestafel, Letters & Spetters én Only by me wordt ons boek een aanrader genoemd! Letters en Spetters noemt ons boek ook een lust voor het oog.
Ook juf Maike is overwegend positief, hoewel zij het boek wel wat moeilijk vindt voor pubers op een ZMLK-school.
In nummer 5 van 2017 van de Zij aan zij staat ook een mooie recensie, die je in de afbeelding hieronder kunt lezen. Recensie Tante Truus trouwt in <em>Zij aan zij</em> nr 5 2017


Bekijk, like en deel de boektrailer op YouTube.


Op 9 april 2017 verscheen er een artikel over Tante Truus trouwt inclusief aankondiging van de boekpresentatie in zowel de papieren als digitale versie van de Groninger Gezinsbode. Het artikel is hier te lezen.
Op 19 april 2017 verscheen er een portret over mij in de Groninger Gezinsbode, ook in zowel de papieren als digitale versie. Het gaat over autisme, mijn verschillende werkzaamheden, mijn boeken en natuurlijk ook over Tante Truus trouwt. Het portret is hier te lezen.
Op 19 april 2017 stond er een artikel in het Dagblad van het Noorden over onze boekpresentatie. Dat kun je hieronder lezen. DvhN artikel Tante Truus trouwt 19042017


De boekpresentatie vond plaats op dinsdag 18 april in de Trouwzaal in het Stadhuis in Groningen. Ik hield een praatje. Annelies van Santen, voorzitter van het COC van de provincies Groningen en Drenthe, nam het eerste exemplaar officieel in ontvangst. Daarna hield zij een praatje.
Marie en ik hadden de cakes en koekjes zelf gemaakt.
Zie hieronder foto’s van de boekpresentatie.

Boekpresentatie Ria en ik van dichtbij

Boekpresentatie Ria en ik

Boekpresentatie ik houd een praatje

Boekpresentatie overhandiging van het boek

Boekpresentatie Annelies van Santen krijgt het eerste exemplaar

Boekpresentatie iedereen leest

Boekpresentatie het lekkers

Boekpresentatie Ria en ik met het boek

Boekpresentatie Ria en ik met mooie bloemen


Voor wie is het boek bedoeld?
Eigenlijk voor iedereen die een mooi verhaal over trouwen wil lezen. We hebben ons best gedaan om het op kinderniveau te schrijven en er humor in te stoppen. Maar het is natuurlijk ook bedoeld om kinderen te laten zien dat homoseksualiteit normaal is. En als een kind naar een trouwerij gaat, van wie dan ook (de ouders zelf, of van vrienden van de ouders, of van een oom of tante, of …) kan het heel goed gebruikt worden om een kind voor te bereiden. Met ons prentenboek in de hand kun je een gesprek beginnen met een kind over wat er allemaal gaat gebeuren op de trouwdag.
Het is dus ook ideaal om te gebruiken als je met een kind met autisme naar een trouwerij gaat!

Deze vraag en andere vragen over het hoe en waarom van het boek zijn te vinden op de website van Droomvallei Uitgeverij, waar een interview met mij staat.