Weg was de weg

  • Titel: Weg was de weg, 35 vrolijke versjes
  • Auteurs: ik schreef dit boek samen met mijn schoonmoeder Maria Riksten-Brouwer
  • Uitgever: Eigenzinnig
  • Illustraties: Chantal Dingjan
  • ISBN10: 9491777844
  • ISBN13: 9789491777844
  • Prijs: €14,95
  • Verschijningsdatum: 3 november 2018
  • Aantal pagina’s: 42 (volledig geïllustreerd, full-colour, zachte kaft)
  • Type: Prentenboek met versjes

De achterflaptekst
Een weg is een straat, maar als iets weg is, ben je het kwijt. Je kunt lekker met je regenlaarzen in een plas stampen, maar doet ook een plas op de wc. En weet je dat er heel veel bellen zijn? Bijvoorbeeld een fietsbel, koeienbel en snottebel.
In Weg was de weg ontdek je meerdere betekenissen van woorden. Niet alleen door de vrolijke en vaak humoristische versjes, maar ook door de prachtige tekeningen.
Van vorst tot pap en via spinnen naar een schat
Elk versje leert je wel weer wat!

In het boek staan allemaal versjes van verschillende lengtes. Hier drie voorbeeldpagina’s (als je op hjet plaatje klikt, komt het groot in beeld):

Punt-pagina boek
Vlaai-pagina boek
Arm-pagina boek

Boekpresentatie
Op zaterdag 3 november om 17.15 uur (inloop vanaf 17.00 uur) wordt het boek “Weg was de weg, 35 vrolijke versjes” gepresenteerd bij boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1, 9712 NB Groningen.
Auteur Maria Riksten-Brouwer is dichter in hart en nieren. Er staan gedichten van haar op websites. Eerder verschenen van haar vier gedichtenbundels. Samen met Trenke Riksten-Unsworth schreef ze “Tante Truus trouwt”.
Auteur Trenke Riksten-Unsworth is schrijver en heeft al drie non-fictie-boeken voor volwassenen en tien kinderboeken op haar naam staan.
Illustratrice Chantal Dingjan is ook grafisch designer. Dit is het derde boek van Trenke waarvoor zij tekeningen maakt met hulp van de computer en een tekentablet.
Uitgeefster Maaike Maring-Feenstra is oprichter van uitgeverij Eigenzinnig. Bij het uitgeven van boeken kijkt zij vooral naar de kwaliteit van het boek. Een goed, bijzonder boek is het uitgeven waard!
De auteurs, illustratrice en uitgeefster zullen gezamenlijk een Power Point-presentatie houden over de totstandkoming van dit boek. Ook wordt het boek verloot onder de aanwezigen!
Wilt u komen? Geef u dan op middels een mailtje naar groningen@boekhandelriemer.nl. Dit in verband met de catering en het aantal stoelen dat klaargezet moet worden.

Voor deze boekpresentatie is ook een Facebookevenement aangemaakt.

Er werd aandacht besteed aan ons boek in zoewel de on-line editie al de papieren versie van De Gezinsbode.
Op 3 november is mijn schoonmoeder geïnterviewd door Radio Noord over het boek. Het interview is hier te beluisteren van de negende tot en met de dertiende minuut.